Recenziók

Recenziók

rapandi képe

Bíró Zoltán István: Van- e még varázslat? Élnek-e még varázslók?

 • by rapandi - k, 2016.07.12. - 12:55
 • Rapandi
Persze, hogy élnek. Figyelmes ember észreveheti őket, hiszen munkálkodásuk nyoma tetten érhető a mindennapokban: ki másoknak lennének köszönhetőek a rendre megtörténő, józan ésszel hihetetlennek tűnő események, csodás gyógyulások - vagy a még csodásabb barátságok. Hiszen nem csoda már önmagában, hogy vannak barátságok?
Kategória: 
Read More
rapandi képe

Koblencz Zsuzsa: A habostorta tetején a meggyszem: gyereknek lenni jó

 • by rapandi - k, 2016.05.31. - 13:23
 • Rapandi
A saját varázslóját mindenki másképp hívja. Fisch Gábor László mágusának történetesen Rapandi a neve. Ebből a névből már lehet sejteni, hogy nem súlyos, sötét, sorsfordító erőket kormányoz a tulajdonosa, hanem könnyű, vitorlabontó, kellemes tengeri szelekhez hasonló változásokat, amelyek azonban ugyanolyan jelentőséggel bírhatnak egy gyerekember életében, mint amilyeneket egy felnőtt a saját sorsában nehéz próbatételnek érez. Jó lenne, ha egy ilyen Rapandi társaságát sokáig meg tudná tartani az ember.
Kategória: 
Read More
rapandi képe

Léderer Pál: Akinek tízévesen is tetszett volna

 • by rapandi - k, 2015.06.09. - 00:15
 • Rapandi

„Elolvastam. Szerintem jópofa, kerek, olvasható, de fogalmam sincs, hogy a mai gyerekeknek ez bejön-e. „ -  ezt írtam a szerzőnek, aki barátom, egykori kollégám, stb., amit azért tartok fontosnak már itt az elején leszögezni, mert bizony nem vagyok teljesen elfogulatlan. 

Kategória: 
Read More
rapandi képe

Doros Judit: Visszafojtott lélegzet

 • by rapandi - k, 2015.06.09. - 00:14
 • Rapandi

Gyerekkoromban, családi rendezvényeken hat-nyolc unokatestvéremmel ültünk ki esténként a lépcsőre, és félelmetes történeteket meséltünk egymásnak. Arról, hogy egyedül kell bemennünk éjjel a temetőbe, és virágot lopni az egyik sírról. Hogy a kerekes kút vödrébe ülünk, és úgy engednek le a mélybe. Vagy be kell mennünk a sziszegve gágogó hamis libák közé, akik alaposan szétcsipkedik a lábunkat, esetleg kint kell aludnunk a szőlőhegyen, amikor éjjelente arra settenkednek a tolvajok.

Kategória: 
Read More
rapandi képe

Dési János: Egy békebeli történet

 • by rapandi - k, 2015.06.09. - 00:13
 • Rapandi

Fisch Gábor László Röjtökmuzsaja ott van rögtön Roxfort mellett, egy macskairamodásnyira a Százholdas pagonytól. Könnyű odatalálni: ha Alice csodaországa mellett balra kanyarodsz, akkor már csak pár lépés. Éppen ott, ahogy elhagyod a Pál utcai grundot.
Vagyis itt van velünk, mondhatni a szívünkben.

Kategória: 
Read More
rapandi képe

Koblencz Zsuzsa: A képzelet teremtő ereje

 • by rapandi - k, 2015.06.09. - 00:12
 • Rapandi

Amikor Röjtökmuzsaj nevét mindjárt az első fejezetben megpillantottam, én már meg voltam véve. Röjtökmuzsaj! Parádsasvár. Farkasgyepű.... Titokzatos helyek, melyekre minket, időközben nagyszülőkké varázsolódott hajdani kisgyerekeket, holmi foltos tüdők, köhécselések, váratlan orrvérzések, bőrön átlátszó bordák miatt vittek megemberesedni.

Kategória: 
Read More
rapandi képe

Rab László: Rapandi beköszön

 • by rapandi - v, 2015.06.07. - 11:29
 • Rapandi

Rokonszenves könyvet írt Fisch Gábor László, aki ezúttal a kiskamaszokat célozta. A Rapandi és az elveszett szobor összefogott kis kalandregény, melyben a gyerekek a röjtökmuzsaji kastélyba kényszerülnek, hogy tiszta levegőn tanulva gyógyuljanak. Aztán ez a kényszerülés rejtélyes kalandokba torkollik, melyek célja a Vimpáci Madonna varázserejű szobrának visszaszerzése.

Kategória: 
Read More
Feliratkozás RSS - Recenziók csatornájára